[0I 1,8 20V] usterki w octavi prośba o pomoc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • queen
    Classic
    • 2012
    • 23

Zamieszczone przez Guguś
    Witajcie, nie wiem czy coś działać w temacie czy nie, szykuje się ogólnopolski.

Są chętni na ciuszki ??
    TAAAAAAAAK !!!!
  • kokospeed
    Drive
    • 2010
    • 89

koledzy,
    Kupiłem octavie od znajomego i dopiero jak zaprowadziłem do mechanika to sie okazało, że tak różowo nie jest jak mi to znajomy mówił.
    Nie będę się rozwodził bo to już i tak próżne żale
    Mam do was jedynie prośbę o pomoc w doprowadzeniu samochodu do stanu użytkowalności.
    Na pierwszy rzut muszę wymienić panel sterowania szybami I zauważyłem że na jednych jest na srodkowym poprzecznym (taki wydłużony pomiedzy sterowaniem przednich i tylnich szyb) przycisku raz jest narysowany ludzik raz chyba szyba.
    Do czego jest ten przycisk i czy pomiędzy tymi panelami jest różnica?
    "...Zadziwiające, że składniki dobrego i złego betonu są dokładnie takie same, a jedynie umiejętności, poparte przez zrozumienie wykonywanych czynności i zachodzących procesów są odpowiedzialne za różnice."
    A.M. Neville "Właściwości betonu"

Komentarz

• conan
      Rider
      • 2011
      • 546

Do blokowania otwierania szyb przez pasażerów.
      Moja skodzinka o2
      Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• Northeusz
        RS
        • 2010
        • 1677
        • Octavia I (1U2)
        • AUM 1.8 20VT 150 KM

Nie ma między nimi różnicy. Tak jak napisał kolega cześniej - blokada szyb pasażerów.
        Pozdrawiam
        Northeusz

Komentarz

• kokospeed
          Drive
          • 2010
          • 89

Czy mozna wymienic głośniczek (sopran) w maskownicy jeśli tak to jak go wyciągnąć?
          "...Zadziwiające, że składniki dobrego i złego betonu są dokładnie takie same, a jedynie umiejętności, poparte przez zrozumienie wykonywanych czynności i zachodzących procesów są odpowiedzialne za różnice."

Komentarz

• gregor6
            Rider
            • 2008
            • 488
            • Volkswagen

Zamieszczone przez kokospeed
            Czy mozna wymienic głośniczek (sopran) w maskownicy jeśli tak to jak go wyciągnąć?
            Wyciągasz maskownicę z drzwi i w niej jest głośniczek. Wydaje mi się, że jest na dwóch lub trzech zatrzaskach, ale pewności nie mam, bo jakoś się nim specjalnie nigdy nie interesowałem

Komentarz

• kokospeed
              Drive
              • 2010
              • 89

Gdzie moge dokupic taki glosniczek?
              czy lusterko z O1 przed liftem jest kompatybilne z innymi modelami np po lifcie?
              gdzie odczytać nr lakieru?

Komentarz

• 13karolss
                Ambiente
                • 2010
                • 199

jaki masz lakier i numer mozesz sprawdzic na wewnetrznej stronie klapki od wlewu paliwa - tam powinno byc, albo w ksiązce serwisowej
                karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• mikele4
                  Drive
                  • 2010
                  • 46

nr. lakieru jest na wklejce papierowej obok koła zapasowego (cztery cyfry np. 9210)

Komentarz

Pracuję...